Nieuws

In de modder van de Filipijnen

De modder van smerige straatjes in de sloppenwijken van Manilla zat nog aan mijn schoenen toen ik terug kwam bij ons hotel. Op mijn telefoon kwamen berichtjes binnen in de appgroep die we met onze straat hebben. Bij een aantal mensen was die nacht de brievenbus in de tuin omver getrapt. Sommige buren reageerden verontwaardigd, alsof er iets heel ernstigs was gebeurd. Het was alsof er een soort kortsluiting ontstond in mijn hoofd: wat ik vandaag had meegemaakt stak zo keihard af tegen het...

Lees meer

Recente interviews met Marco…

Het Algemeen Dagblad wilde ook graag meer weten over 'Als ik in de hemel kom' en publiceerde een interview Marina de Haan interviewde me voor CIP: 'De hemel is dichterbij dan we denken'. MIn 'Bij Jorieke' had ik een lang gesprek naar aanleiding van mijn boek over de hemel. Je kunt het terugluisteren. Het Nederlands Dagblad publiceerde een prachtige recensie over 'Als ik in de hemel kom', met als genoemde pluspunten: 'toegankelijk en verhelderend' en 'gespreksvragen aan het einde van het boek.'...

Lees meer

Optreden Hemelvaartsdag op Strandheem Festival

Wanneer kun je een voorstelling over de hemel beter op de planken brengen dan op Hemelvaartsdag? Op donderdag 30 mei 2019 speel ik ‘Als ik in de hemel kom’ om 12.30 uur in de theatertent op het sfeervolle Strandheem Festival. Woon je in Groningen of Friesland of heb je gewoon zin om een dagje het Noorden van Nederland in te trekken: kom dan vooral langs! Wil je meer lezen over het boek? Daar vind je hier meer informatie over!

Lees meer

Trap naar de hemel

Toen mijn opa overleed dacht ik als kleuter dat hij met een ladder naar de hemel klom. Niet zo’n mooie als deze, die ik in Rouen fotografeerde. Gewoon een houten ladder. Je leest er meer over in mijn boek ‘Als ik in de hemel kom’ dat op 18 oktober wordt gepresenteerd tijdens een theateravond in Houten.

Lees meer

Ik ga het theater in…

Vanaf nu kun je een kaartje reserveren voor mijn theateravond 'Als ik in de hemel kom', op donderdag 18 oktober 2018 in Theater aan de Slinger in Houten. Ook mijn boek - dat dan verschijnt - is alvast te reserveren. Hoe eerder je reserveert, hoe beter je plaats :). Kijk voor alle info en reserveren op Truetickets.

Lees meer

Nieuwe Facebook-pagina

Om je op de hoogte te houden van nieuwe (boek)projecten – waarover binnenkort bijzonder nieuws – ben ik een Facebook-pagina gestart. Als je deze volgt ben je altijd op de hoogte van projecten en verhalen waar ik aan werk.

Lees meer

artikelen voor Visie Online

De laatste tijd schreef ik verschillende verhalen, blogs en opiniestukken voor EO-Visie. Hieronder de links naar een paar stukken: Meer op het spel dan de baan van Zijlstra De leugen van minister Halbe Zijlstra, dat hij in 2006 in een verblijf van Poetin was, kan hem vandaag zwaar komen te staan. Hoewel de coalitie zich haast om steun voor hem uit te spreken, staat er meer op het spel dan de baan van de minister. Verder lezen... Een ode aan ambachtsmensen Op een houten kozijn van zijn huis...

Lees meer

Het tegeltje van oma

Altijd als ik als kleine jongen bij oma kwam, las ik even de tekst op het tegeltje in de gang: ‘God heeft ons geen kalme reis beloofd, maar wel een behouden aankomst’. Vandaag kwam aan oma’s levensreis een einde, op de gezegende leeftijd van 101 jaar. Het tegeltje hing in het huis van opa en oma recht tegenover de voordeur, naast de deurbel. Die bel had twee lange metalen staven. Als je ze beurtelings tegen de muur ketste, gaven ze hetzelfde dingdong-geluid als dat je op het knopje van de...

Lees meer

Eberhard van der Laan en de barmhartige Samaritaan

De 13-jarige Eberhard zette de dominee voor het blok: “Komen Inca’s die Christus niet kennen in de hemel?” Het korte antwoord dat volgde, was voor de puberende Van der Laan de druppel om de kerk de rug toe te keren. Of de Inca’s dan pech hebben gehad, vroeg hij voor de zekerheid nog. Die vraag beantwoordde de predikant met ja.  Lees dit artikel dat ik schreef na het overlijden van burgemeester Van der Laan verder op de site van EO-Visie.

Lees meer

Boek ‘Ik val niet uit zijn hand’ nu verkrijgbaar

Wat bijzonder om mijn eerste, eigen boek in handen te hebben. bij Ark Media is Ik val niet uit zijn hand verschenen; ik noem het een hoopvol boek. Niet omdat ik het heb geschreven, maar omdat het iets laat zien over leven met God, juist als het moeilijk is. Het boek kost slechts € 10,50 en is verkrijgbaar of te bestellen bij alle boekwinkels en via de shop op deze site.  

Lees meer