Boeken & theater

Als leven rouw is

Dit boek is geschreven voor mensen die te maken hebben met verlies en verdriet. En voor de mensen om hen heen. Wat is rouw eigenlijk? Wat komt er op je af? Waarom willen mensen zo graag jouw verdriet verzachten? Rouw doet pijn en kost veel energie. Dat is niet raar, dat is wat het is. Naast algemene inzichten over rouw geeft Marco van der Straten door de verhalen heen ook hoopvolle handvatten vanuit christelijk perspectief. 

Je kunt ‘Als leven rouw is’ lezen als je even stilstaat om te ervaren wat je hebt meegemaakt of juist als je moeite hebt om de rust en de tijd te vinden die je eigenlijk nodig hebt. Maar je kunt het ook gebruiken om beter te begrijpen wat een ander doormaakt en hoe je tot steun kan zijn. Zie dit boek als een gids voor als je een hobbelig en onbekend pad moet gaan. Met handreikingen voor onderweg als leven rouw is. 

Omdat het bij rouw gaat om mensen en niet om een theorie, zijn als illustratie in het boek enkele verhalen opgenomen van mensen die op verschillende manieren met verlies te maken kregen. Misschien herken je iets van wat zij ervaren, of kun je de manier waarop je zelf omgaat met rouw eraan spiegelen.  

‘Als leven rouw is’ is een mooi uitgevoerd, gebonden hardcover cadeauboek. 96 pagina’s, formaat 15x22 cm, € 14,99. Het boek is nu te bestellen en wordt z.s.m. toegestuurd. (Sommige mensen ondervinden een probleem met de winkelmodule van deze website. Bestellen kan ook met een email naar info@marcovanderstraten.nl).

In Harmelen, Maarssen, Vleuten, de Meern en Leidsche Rijn wordt het boek gratis thuisbezorgd. Daarbuiten wordt een bijdrage in de verzendkosten gerekend. 

Themaweekend ‘Als leven rouw is’ 

Rond dit boek organiseert Marco in maart 2022 ook een themaweekend met tijd en rust om stil te staan bij verlies en rouw.  

Als ik in de hemel kom

Hoe zit het eigenlijk met leven na de dood? Wat zegt de Bijbel erover en welke verwachting hebben christenen? Marco van der Straten gaat in Als ik in de hemel kom op zoek naar antwoorden op deze vragen. Hij schreef een boek én maakte een theatervoorstelling, die te zien was in uitverkochte zalen in Houten, Zwolle en Dordrecht. Zowel het boek als de theatervoorstelling verrast, zet je stil en daagt je uit om zelf na te denken over iets waar we allemaal mee te maken krijgen: wat gebeurt er na dit leven?

Marco sprak speciaal voor het schrijven van dit boek met Kinga Bán, prof. dr. Willem Ouweneel, Martine Vonk, ds. Arie van der Veer, David en Martine Onnekink, Johan Wiesenekker en ds. Paul Visser.

Ik val niet uit zijn hand

Iedereen kent wel periodes in zijn of haar leven waarin de moed je in de schoenen zakt. Grote of kleine gebeurtenissen kunnen je overspoelen, waardoor alles hopeloos lijkt. Marco begon tijdens een onzekere periode in zijn leven korte, hoopvolle verhalen over Gods trouw te schrijven. Aan de hand van persoonlijke ervaringen uit zijn leven met God, wil hij de lezers in veertig hoopvolle verhalen aan het denken zetten én aansporen om vol te houden, juist als het leven tegenzit. Dit boek is uitverkocht en niet meer verkrijgbaar.

Uitverkocht

‘Marco heeft de gave om mooie dingen met weinig woorden te zeggen. Het échte leven wordt beschreven en de vele anekdotes en verhaallijntjes die Marco aan het papier toevertrouwd zijn meer dan de moeite waard. Om heel langzaam op te zuigen.’

Jan Wolsheimer schreef een blog over 'Ik val niet uit zijn hand'

‘Als je door een donker dal moet gaan, kan niemand dat van je overnemen. Maar mensen zoals Marco kunnen je vanuit hun ervaring wel helpen.’

ds. Arie van der Veer over 'Ik val niet uit zijn hand'

‘Ik val niet uit zijn hand’ van Marco is kwetsbaar geschreven. Het is eerlijk, oprecht en ook schurend… je kunt er niet omheen: al vertelt Marco zijn eigen verhalen, je moet er als lezer zelf ook iets mee. Een hoopgevend boekje voor in de verschillende seizoenen van het leven. Het is, met prachtige foto’s en spreuken gelardeerd, ook een boekje wat bezinning biedt en maant tot stilte. Stilte om te luisteren naar wat God jou persoonlijk wil zeggen.’

Carianne Ros, schrijver, spreker