Boeken & theater

Als leven rouw is

Dit boek is geschreven voor mensen die te maken hebben met verlies en verdriet. Wat is rouw eigenlijk? Wat komt er op je af? Waarom willen mensen zo graag jouw verdriet verzachten? Rouw doet pijn en kost veel energie. Dat is niet raar, dat is wat het is.

Naast algemene inzichten over rouw geeft Marco van der Straten door de verhalen heen ook hoopvolle handvatten vanuit christelijk perspectief.

‘Dit boek wil je op weg helpen om iets meer te begrijpen van wat rouw is. Ik wil je graag inzicht geven in wat verlies met je kan doen en hoe je ermee om kunt gaan. Dit boek is bedoeld voor mensen die verlies hebben geleden en voor mensen om hen heen. Je kunt het lezen als je even stilstaat om te ervaren wat je hebt meegemaakt of juist als je moeite hebt om de rust en de tijd te vinden die je eigenlijk nodig hebt. Maar je kunt het ook gebruiken om beter te begrijpen wat een ander doormaakt en hoe je tot steun kan zijn. Zie dit boek als een kleine gids voor als je een hobbelig en onbekend pad moet gaan. Met handreikingen voor onderweg als leven rouw is.’ Als leven rouw is is een mooi uitgevoerd, gebonden hardcover cadeauboek. Verschijnt eind september 2021 bij Ark Media/Jongbloed. Het boek is nu al te bestellen en wordt eind september toegestuurd.

 

Als ik in de hemel kom

Hoe zit het eigenlijk met leven na de dood? Wat zegt de Bijbel erover en welke verwachting hebben christenen? Marco van der Straten gaat in Als ik in de hemel kom op zoek naar antwoorden op deze vragen. Hij schreef een boek én maakte een theatervoorstelling, die te zien was in uitverkochte zalen in Houten, Zwolle en Dordrecht. Zowel het boek als de theatervoorstelling verrast, zet je stil en daagt je uit om zelf na te denken over iets waar we allemaal mee te maken krijgen: wat gebeurt er na dit leven?

Marco sprak speciaal voor het schrijven van dit boek met Kinga Bán, prof. dr. Willem Ouweneel, Martine Vonk, ds. Arie van der Veer, David en Martine Onnekink, Johan Wiesenekker en ds. Paul Visser.

Theatervoorstelling over de hemel

Het boek komt tot leven tijdens een theatervoorstelling, waarin Marco verhalen vertelt over zijn ontmoetingen met mensen die hij interviewde en uit zijn eigen leven. Met livemuziek door Miranda de Vlieger (zang) en Bas Nijhuis (gitaar). De voorstelling was al te zien in uitverkochte theaters in Houten, Zwolle en Dordrecht en op het Strandheem Festival. Kijk in de agenda voor actuele voorstellingen. 

Ik val niet uit zijn hand

Iedereen kent wel periodes in zijn of haar leven waarin de moed je in de schoenen zakt. Grote of kleine gebeurtenissen kunnen je overspoelen, waardoor alles hopeloos lijkt. Marco begon tijdens een onzekere periode in zijn leven korte, hoopvolle verhalen over Gods trouw te schrijven. Aan de hand van persoonlijke ervaringen uit zijn leven met God, wil hij de lezers in veertig hoopvolle verhalen aan het denken zetten én aansporen om vol te houden, juist als het leven tegenzit.

Uitverkocht

‘Marco heeft de gave om mooie dingen met weinig woorden te zeggen. Het échte leven wordt beschreven en de vele anekdotes en verhaallijntjes die Marco aan het papier toevertrouwd zijn meer dan de moeite waard. Om heel langzaam op te zuigen.’

Jan Wolsheimer schreef een blog over 'Ik val niet uit zijn hand'

‘Als je door een donker dal moet gaan, kan niemand dat van je overnemen. Maar mensen zoals Marco kunnen je vanuit hun ervaring wel helpen.’

ds. Arie van der Veer over 'Ik val niet uit zijn hand'

‘Ik val niet uit zijn hand’ van Marco is kwetsbaar geschreven. Het is eerlijk, oprecht en ook schurend… je kunt er niet omheen: al vertelt Marco zijn eigen verhalen, je moet er als lezer zelf ook iets mee. Een hoopgevend boekje voor in de verschillende seizoenen van het leven. Het is, met prachtige foto’s en spreuken gelardeerd, ook een boekje wat bezinning biedt en maant tot stilte. Stilte om te luisteren naar wat God jou persoonlijk wil zeggen.’

Carianne Ros, schrijver, spreker